Loading Üritused

« All Üritused

  • Üritus on toimunud.

Seminar: Nutika toidu päev

9. aprill 2021, 10:00 - 14:00

Teadus- ja arendustegevuse ning innovatsiooni võimalused toidusektori töötlevas valdkonnas ettevõtete konkurentsivõime kasvatamisel.

 

Sihtgrupp: toiduvaldkonna ettevõtted, teadus- ja arendusasutused, teadlased.

Korraldajad: Eesti Teadusagentuur, Eesti Toiduainetööstuse Liit, Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda.

Moderaator: Triin Hallap, Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja arendusnõunik.

 

Vaata seminari videosalvestust siit: https://youtu.be/p3VUjsOdoAc

 

Päevakava:

10.00-10.20: Toidutrendid ja suundumused.

  • Tervitussõnad. Sirje Potisepp, Eesti Toiduliidu juhataja.
  • Toidutrendide uuringu tutvustus. Sirli Rosenvald, tootearenduse ja sensoorika suunajuht, Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus. Slaidid SIIN.

10.25-11.00: Ettevõtjapoolsed näited teadus- ja arendustegevuse kasutamisest ettevõtluses.

  • Tere: innovaatilised piimatooted. Katrin Tamm, kestliku arengu juht. Slaidid SIIN.
  • Värska vesi: mineraalvee väärindamine.  Martin Raisma, äriarendusjuht. Slaidid SIIN.

11.00-11.35: Toidusektori väljakutsed: globaalsed trendid, tarbimisharjumused, tehnoloogilised võimalused Põhjamaades ja Euroopas, robotiseerimine-digitaliseerimine.

  • Smart food production. Nesli Sözer, nutika ja jätkusuutliku toidutootmise juhtivteadur, VTT, Soome (ettekanne inglise keeles). Slaidid SIIN.

11.35-12.10: Ettevõtjapoolsed näited teadus- ja arendustegevuse kasutamisest ettevõtluses.

  • Chaga: looduslikud tervisetooted. Siim Kabrits, tegevjuht. Slaidid SIIN.
  • Revala: jäätise- ja piimapulbrid, piimapõhised pulbrisegud. Rein Viilu, ettevõtte juht. Slaidid SIIN.

12.10-12.30: Lõunapaus.

12.30-13.30: Eesti TA asutuste võimekus ja pakutavad võimalused toidusektoris.

  • Tartu Ülikool. Tiina Tamm, molekulaarbioloogia õppetooli juhataja, professor. Slaidid SIIN.
  • Tallinna Tehnikaülikool. Kristel Vene, toidutehnoloogia osakonna vanemlektor/ettevõtlusspetsialist. Slaidid SIIN.
  • Eesti Maaülikool. Ivi Jõudu, toiduteaduse ja toiduainete tehnoloogia õppetooli dotsent. Slaidid SIIN; Piia Pääso, Polli aiandusuuringute keskuse juhataja.  Slaidid SIIN.
  • Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus. Rain Kuldjärv, tootearendusspetsialist. Slaidid SIIN.
  • Biokompetentsikeskus BioCC. Epp Songisepp, arendussuuna juht. Slaidid SIIN.

13.30-13.50: Avaliku sektori tugi TA toetamiseks: tugi ja toetusmeetmed.

  • EIT Food toetusmeetmed innovaatilistele ettevõtetele. Eleri Seer, Tartu Biotehnoloogia Pargi projektijuht. Slaidid SIIN.
  • Adapter: Eesti ülikoolide ning teadus- ja arendusasutuste koostöövõrgustik. Anneli Saaroja, Adapteri projektijuht. Slaidid SIIN.
  • Avaliku sektori (EAS, RTK, PRIA, ETAG) toetusmeetmed. Viktor Muuli, ETAG valdkonnajuht. Slaidid SIIN.

13.50-14.00: Päeva kokkuvõte.

 

Lisainfo:

Viktor Muuli
viktor.muuli@etag.ee

Täpsem info

Kuupäev:
9. aprill 2021
Aeg:
10:00 - 14:00
Kategooria:
,

Toimumiskoht

Veebipõhine, järelvaadatav