Tartu Ülikooli tehnoloogiainstituudi professor Tanel Tenson valiti IMI2 teaduskomitee liikmeks

Euroopa LIidu ravimiarendusprogrammi IMI  (Innovative Medicines Initiative)  näol on tegemist avaliku ja erasektori partnerlusega (public-private partnership), kus avalikku sektorit esindab Euroopa Komisjon ning erasektorit Euroopa Farmaatsiaettevõtete Liit EFPIA. Programmi rahastavad mõlemad osapooled võrdselt ning Euroopa Komisjon panustab sellese Horisont 2020 vahendusel. IMI raames rahastatakse eeskätt ravimiarendust, kuid ka seda toetavaid tegevusi – koolitusprogrammide loomist, juhtühendite virtuaalse raamatukogu loomist, suurandmete halduse ja töötlemisega seotud tegevusi jms. IMI programm algas 7Raamprogrammis ning kannab Horisont 2020 ajal nime IMI2.

IMI tegevuse üheks koordinaatoriks on  teadusnõukogu, mis valitakse maailmatasemel tunnustatud teadlastest kaheks aastaks; teadusnõukogu liikme staatus on uuendatav.

Teaduskomitee põhiülesandeks on nõustada IMI’t strateegilise teadusagenda prioriteetide väljaselgitamisel, jälgides kooskõla Horisont 2020 teiste tegevuste ja tööprogrammidega. Samuti annab teaduskomitee iga-aastaselt hinnangu IMI programmi teadussaavutustele.

IMI teaduskomitee on 11 liikmeline ning määratud on ka 3 asendusliiget. Liikmete valimisel peetakse silmas, et komitees oleks kompetents kõikides IMI programmi valdkondades. Seekordselt valiti teaduskomiteesse 6 uut liiget ning 3 asendusliiget 30 kandidaadi seast. Tanel Tensoni kandidatuuri seadis üles Eesti Teadusagentuur.

IMI tegevustest, sh teaduskomitee tegevuste alustest saab lähemalt lugeda IMI veebilehelt.

Lisainfo:
Argo Soon

730 0372
argo.soon@etag.ee